Zagen

Techniek

Bij het (lint)zagen draait een lintzaag rond over twee loopwielen. De zaag verplaatst zich met een bepaalde snelheid naar beneden en hierdoor wordt er een zaagsnede in het materiaal gemaakt.

Toepassing

Wij beschikken over een computergestuurde zaagmachine met automatische aanvoer. Hierdoor is deze ook zeer geschikt voor het zagen van grotere series. De zaagmachine heeft een zaagbereik tot rond 360mm.

Lintzaag

Everising

Automatische aanvoer
Zaagbereik: 360mm

Spiebaan brootsen

Techniek

Bij het brootsen wordt er een broots door middel van een pers langs een geleidingsbus door het werkstuk geduwd. Doordat de broots schuin loopt, wordt er bij elke tand van de broots een klein beetje materiaal weggestoken. Dit herhaal je eventueel met een aantal vul stripjes achter de broots totdat de spiebaan op diepte is.

Toepassing

Wij kunnen spiebanen brootsen van 4mm tot 36mm breed.

Pers / Broots

Brootsbreedte: 4mm - 36mm

Spiebaan steken

Techniek

Bij een steekbank beweegt de steelbeitel op en neer en schuift het werkstuk als de beitel boven is telkens een klein stukje op. Dat wordt herhaald tot de spiebaan op de gewenste diepte is.

Toepassing

Wij beschikken over een steekbank met automatische voeding en een ronddraai tafel. Wij kunnen spiebanen steken van 3mm tot 14mm breed.

Steekbank

Wolthuis

Automatische voeding
Steekbreedte: 3mm - 14mm

Vlakslijpen

Techniek

Bij het vlakslijpen wordt er met een roterende slijpsteen telkens een zeer kleine hoeveelheid van het werkstuk afgeslepen. Hierdoor wordt een zeer glad en vlak oppervlak gemaakt en kun je werkstukken zeer nauwkeurig op dikte slijpen.

Toepassing

Onze vlakslijpbank heeft een slijpbereik van 500mm x 250mm

Vlakslijpbank

Chevalier

Slijpbereik: 500mm x 250mm

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Uiteraard adviseren wij u graag over de voor u meest efficiënte en voordeligste oplossing voor al uw zaag-, broots-, steek-, en slijpwerk. Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen.

TOP